Чемпіонат світу з мотокросу серед екіпажів та чемпіонат європи з квадрокросу 2019

Майже 100 титулованих спортсменів із 20 країн світу! Близько 20 000 глядачів! Шалене ревіння моторів і незабутні враження! 18 та 19 травня 2019 вперше в історії Київщини та міста Буча на мототрасі Спортивно-технічного клубу “СОНА” пройшов Чемпіонат світу серед екіпажів та Чемпіонат Європи з квадрокросу.

Щоб позмагатися за першість у п’ятому етапі Чемпіонату світу з мотокросу на мотоциклах з колясками, до Бучі з’їхалися сучасні легенди мотоспорту: нідерландці Етьєн Бакс та Даніель Вільямсен, латвієць Каспарс Ступаліс і бельгієць Мартін Ванлючен. Вони відзначили високий рівень організації змагань.

Етьєн БАКС триразовий чемпіон світу:

— Ми щасливі бачити тут таку організацію! Дуже потужна та сучасна інфраструктура. Добре підготовлена траса, на якій є все, що потрібно для таких змагань. Тому нам дуже приємно бути тут і бачити так багато глядачів, які захоплюються мотокросом. Сподіваємося, що будемо приїздити і в наступні роки!

Лауріс Даідерс, спортсмен з Латвії:

— Це чудова траса, мені подобається. Дуже багато трамплінів, багато поворотів! Усе, як і повинно бути!

Олександр Пащинський, головний організатор змагань в Україні:

— Ми поставили дуже багато цілей перед цими змаганнями і в цілому все встигли виконати. Відгуки позитині від усіх. Глядачам, журі та спортсменам подобається сама траса та підготовка змагань.

Анатолій Федорук, Бучанський міський голова:

— Інфраструктура, яка збудована в Спортивно-технічному клубі “СОНА”, дає можливість проводити масштабні міжнародні змагання. Це не мої слова, це слова із висновків міжнародних експертів, які забезпечують проведення цих змагань. Чемпіонат світу і Європи дає можливість побачити Україну по-новому. 36 команд бере участь, а це - делегації та вболівальники з різних країн.

У перший день змагань спортсмени розминалися та проходили кваліфікацію. Наступного дня відбулися основні заїзди. У підсумку європейську першість в мотокросі на квадроциклах здобув естонець Кевін Саар. Що ж до екіпажів, то свою перемогу на трасі Спортивно-технічного клубу “СОНА” святкувала команда нідерландця Етьєна Бакса та латвійця Каспарса Ступаліса. За результатами змагань у двох заїздах вони посіли першу сходинку загального заліку чемпіонату світу.

Каспарс Ступеліс, триразовий чемпіон світу:

— Це був нелегкий заїзд насправді. Були і невеликі зіткнення і деякі сутички з екіпажем № 2. Але для нас дуже важлива ця перемога, яка принесла нам додаткові бали в чемпіонаті світу.

Україну на чемпіонаті світу представив екіпаж батька та сина Артура та Єлісея Глущенків. Вони посіли 19 місце.

Підготовка до чемпіонату світу Спортивно-технічним клубом “СОНА” активно тривала майже рік. Тут оновили інфраструктуру та вдосконалили мототрасу, піднявши її рівень до міжнародних стандартів. Після успішно проведених змагань траса отримала ліцензію на проведення міжнародних гонок на три роки.


Джерело: Інформаційне агенство ITV
Автор: Юлія Осінська
Фото: www.fimsidecarcross.com

Напишіть відгук

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Gravatar
Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out /  Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out /  Змінити )

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out /  Змінити )

З’єднання з %s