Спортивно-технічний клуб

Сьогодні можна впевнено сказати, що мототраса спортивно-технічного клубу “СОНА” - один із найсучасніших спортивних майданчиків для проведення заходів на відкритому повітрі, яким наша країна може пишатися.

Спортивно-технічний клуб “СОНА” вже понад 20 років приймає міжнародні, всеукраїнські та регіональні змагання з мотокросу та вважається однією з кращих тренувальних баз для українських спортсменів. Траса створена в 1994 році й відповідає всім міжнародним нормам. У 2019 році було взято нову планку - проведення Чемпіонату світу з мотокросу серед екіпажів та Чемпіонату Європи з квадрокросу.

Для цього впродовж року було проведено масштабну роботу з удосконалення траси, будівництва нових інфраструктурних об’єктів, набору професійної команди організаторів та залучення спонсорської підтримки. Загальна площа мототраси з треком - 12 гектарів. Це дозволяє прийняти більше 30 000 глядачів. Поруч з трасою облаштовано дві великі парковки для авто загальною площею 1,5 га. Офіс площею 200 кв.м., коментаторська, Інтернет, хронометраж. Для поважних та офіційних гостей облаштовано спеціальну VIP-зону площею 100 кв.м. Ще майже 80 кв.м. займає тераса під відкритим небом із чудовим оглядом стартової смуги та всього треку. Клуб розташований у передмісті столиці. Протяжність мототраси - 1800 метрів. Змагаючись спортсмени долають 22 трампліни та 17 поворотів. Спортивно-технічний клуб “СОНА” - це унікальний простір, де високий рівень технічної підготовки траси поєднується з комфортними умовами перебування на ній спортсменів і глядачів.

Траса обладнана автоматичним поливом, який працює під час тренувань 4 рази на день. Є стаціонарні душові кабінки з гарячою водою, вбиральні, пральня, автоматичні мийки для техніки. Траса має можливість організувкати тренування на різних видах техніки.

На зустрічі, що відбулася під час конгресу FIM (Federation Internationale de Motocyclisme) у Монако, організатори оцінили переваги проведення світових змагань сезону, що минув. Спортивно-технічний клуб “СОНА” міста Буча було визнано найкращим місцем проведення світових змагань сезону 2019 року та обрано місцем для українського етапу Чемпіонату світу з мотокросу серед екіпажів та Чемпіонату Європи з квадрокросу у наступному сезоні.